Az Újpesti Bene Ferenc Általános Iskola visszajelzése

Az Újpesti Bene Ferenc Általános Iskola visszajelzése

BeneFerenc

Szinte nincs ma már család, ahol ne lenne okostelefon, ahol ne használnák naponta az internetet. Ám a veszélyekkel kevesen vannak tisztában. Hogy tanulóinkkal részletesen megismertessük a tudatos mobiltelefon- és internethasználat szabályait, iskolánk bekapcsolódott a Telekom Okosdigitális Programba, melynek során önkéntes szakértők előadásait hallgathattuk meg.

A 4–5. osztályosok a mobiltelefonok használatáról kaptak ismereteket: szó esett a telefon történetéről, a mobilozás illemszabályairól, a fénykép- és videofelvételek készítésének jogi vonatkozásairól, a biztonságos használatról, valamint az internetes zaklatásról.

A 6–8. osztályosokat az internetezés rejtelmeibe vezette be az előadás: az internettörténelmen túl hallottak az online ügyintézésről, a közösségi oldalak használatáról, játékokról, függőségről, biztonságos használatról, valamint a fenntarthatóságról.

Köszönjük a Telekomnak a lehetőséget, a felkészült, lelkes és szuggesztív előadóknak pedig a színvonalas előadásokat!

Okosdigitális
Okosdigitális
Az Okosdigitális Program a Telekom kezdeményezése, partnerségben a Digitális Tudás Akadémiával. A program célja, hogy segítsen a diákoknak, szülőknek, nagyszülőknek és pedagógusoknak magabiztosan tájékozódni a digitális világban.