A Telekom Okosdigitális Program a következő módon jelenik meg még a mindennapokban.

A közösségi felületen – meglévő vagy leendő – ügyfeleink beszélgethetnek, cserélhetnek információt a Telekom szolgáltatásairól, illetve számos témakörben tájékozódhatnak az internet-, okoseszköz- és tartalomhasználattal kapcsolatban. Érdemes mindenkinek ellátogatnia az oldalra: sok kérdésre a legilletékesebbektől, a felhasználóktól kaphatnak válaszokat. A felületet a Telekom szakértői moderálják.
A Telekom-üzletekben dolgozó Mobiltudósok készségesen segítenek minden betérő ügyfélnek a kütyükkel, szolgáltatásokkal kapcsolatos tudnivalókban. Elmondják azt is, hogyan és mire érdemes használni az internetet, miként nyújthat segítséget a mindennapok során (ügyintézés, vásárlás, bankolás). A Mobiltudósok tudásukat online is megosztják: a legfrissebb technikai vívmányokról, eszközökről, hasznos tudnivalókról, érdekességekről szóló Mobiltudós blog a Telekom Facebook-oldalán olvasható.
A digitális megosztottság megszüntetésére létrehozott kezdeményezés keretében elsősorban a 3000 főnél kevesebb lakosú, hátrányos helyzetű településekre látogatnak el önkénteseink. Az internet iránt érdeklődőknek nemcsak elmagyarázzák a netezés alapjait, de kérdésekre is válaszolnak, illetve akár konkrét problémát is segítenek megoldani.

Miért hasznos?

A digitális kihívásokról

Úgy gondoljuk, hogy az elmúlt 10 év ugrásszerű technikai fejlődése olyan helyzetet teremtett, ahol az ölünkbe hullott lehetőségek megfelelő felhasználása jelentős előnyökhöz juttathat minket, ugyanakkor veszélyeket is rejthet magában. A mindennapi élet és a digitális világ szimbiózisban élnek egymással, ezért is figyelnünk kell, hogy hogyan viselkedünk, milyen képet közvetítünk magunkról, mit osztunk meg másokkal.

Felnőttként a legtöbben már használunk valamilyen eszközt, amivel az internetre csatlakozunk. Jó néhányunk többet is. Emellett az életünk részévé váltak azok a megoldások, amik megkönnyítik a mindennapjainkat. Gondoljunk csak a térképre, vagy éppen az üzenetküldő alkalmazásokra a mobilunkon.

Ezek az alkalmazások és szolgáltatások gombamód szaporodnak. Garázscégek, közkeletű nevükön startupok nőnek ki a földből és forgatják fel a jól bevált megoldásainkat. Adja magát tehát a kérdés: hogyan lehetek naprakész? Hogyan tudom eldönteni, hogy melyik megoldás a legmegfelelőbb a számomra? Egyáltalán honnan értesülhetek ezeknek a megszületéséről?

Éppen ezért hívtuk életre az Okosdigitális Programot. Szeretnénk megmutatni, hogy a melyek azok a források, amelyekre bizalommal támaszkodhat. Melyek a legjobb appok és megoldások, vagy éppen melyek szűntek meg alakultak át és ez hogyan érinti a mindennapjainkat. Szeretnénk egy alap tudást és szótárt biztosítani a digitális világhoz, hogy magabiztosságot adjunk.

2015-08-18
613-9967-02

Merre járhatnak éppen gyermekeink?!

Egy régebbi cikkben említettem, hogy vannak olyan alkalmazások, amelyek segítségével könnyen bemérhetjük telefonunkat. Innen már csak egy ugrás, hogy ezt kihasználva időnként gyermekünk tartózkodási helyéről is […]
2015-07-28
hackerek_tamadtak_hackerekre_itt_az_apt_haboru_552f922eb3815

Facebook bejelentkezés – biztonsági beállítások

Nemrég megjelent egy tanulmány, amely szerint minden harmadik internetező találkozott már hamis profillal, az áldozatok száma pedig rohamosan növekszik.   De mit tehetünk ez ellen? A […]
2015-06-16
what-is-phishing

Adathalászat

Ezt a fogalmat nap mint nap halljuk, viszont sokunk a jelentését sajnos nem tudja. Többek szerint a felhasználókról gyűjtött adatok a cégek számára a legértékesebb kincsek. De […]

Digitális szótár felnőtteknek

A fiatalok sajátságos szóhasználatát főként a chatelés miatti rövidítések alakítják.

Elkészítettünk egy szótárt, amelyben összegyűjtöttük a leggyakoribb kifejezéseket. Töltse le és tanulmányozza velünk!

Letöltöm