Az Okosdigitális Program segít a szülőknek, hogy gyermekeiknek megtanítsák az internet biztonságos használatát.


„Vajon biztonságos tartalmakat nézeget a gyerekünk az interneten? Hogyan tartja a kapcsolatot online az ismerőseivel, barátaival? Egyáltalán: vannak kizárólag online ismerősei? Honnan fogom tudni, hogy esetleg online zaklatásban érintett? És miképpen tudok segíteni neki?”

Külön oktatást szervezünk azoknak, akik most ismerkednek az internettel: 2 x 45 perces, a Telekom szakemberei által tartott előadásunk a kezdő internetcsomagunkhoz igényelhető. Szakértőink elmondják, milyen lehetőségeket kínál az internet, mely weboldalakkal érdemes kezdeni az online világgal való ismerkedést, illetve hogyan tehetik az internet kínálta lehetőségek – ügyintézés, banki ügyek, vásárlás – még egyszerűbbé a mindennapokat.

Általános és középiskolásoknak is tartunk előadásokat a biztonságos és tudatos tartalom- és eszközhasználatról. Érdeklődjön gyermeke iskolájában, hogy jártak-e már nálunk az Okosdigitális Program önkéntes oktatói.

Vajon a következő chat párbeszéd városi legenda csupán?

- A drága nagynénéd nemrég elhunyt, LOL
- Miért olyan vicces ez?
- Nem vicces, David! Mire gondolsz?
- Anyu, LOL hangos röhögést jelent.
- Ó te jó ég!!!!! Mindenkinek ezt küldtem, azt hittem, hogy azt jelenti, hogy sok szeretettel...

“chat”

Ne kerüljön hasonló helyzetbe, töltse le digitális szótárunkat a gombra kattintva.

Miért hasznos?

A digitális kihívásokról

Úgy gondoljuk, hogy az elmúlt 10 év ugrásszerű technikai fejlődése olyan helyzetet teremtett, ahol az ölünkbe hullott lehetőségek megfelelő felhasználása jelentős előnyökhöz juttathat minket, ugyanakkor veszélyeket is rejthet magában. A mindennapi élet és a digitális világ szimbiózisban élnek egymással, ezért is figyelnünk kell, hogy hogyan viselkedünk, milyen képet közvetítünk magunkról, mit osztunk meg másokkal.

Szülőként jó ha van elképzelésünk róla, hogy mi magunk hogyan is viszonyulunk a digitális világhoz és a technika vívmányaihoz. Persze rögtön ezután adja magát a kérdés, hogy hogyan viszonyulunk ehhez a témához, ha a gyermekeinkről van szó, mert egyre hamarabb jönnek szembe égető kérdések ezzel kapcsolatban.

Mikor kapja meg gyermekünk az első konzol játékát, az első számítógépét vagy az első okostelefonját? Fogjuk őt kontrollálni a használatukban? Szabunk kereteket? Telepítünk szűrő programokat? Bejelöljük őt a Facebookon? Leszünk ismerőse más közösségi oldalakon? Vajon észrevesszük, ha bajba kerül a digitális világban? Egyáltalán miből tudjuk? Mikor kell beavatkoznunk? Hogyan tegyük és mik azok a fura rövidítések az üzeneteikben?Honnan szerezzek mindezekre választ?

Éppen ezért hívtuk életre az Okosdigitális Programot. Szeretnénk megmutatni, hogy a csomagolás és a színtér változott csupán, a kihívás szinte minden esetben ugyanaz. Szeretnénk egy alap tudást és szótárt biztosítani a digitális világhoz, hogy magabiztosságot adjunk. Illetve szeretnénk lehetőséget biztosítani, hogy a szülők is bekapcsolódhassanak és részei legyenek a gyermekeink digitális világának is.

2015-08-18
613-9967-02

Merre járhatnak éppen gyermekeink?!

Egy régebbi cikkben említettem, hogy vannak olyan alkalmazások, amelyek segítségével könnyen bemérhetjük telefonunkat. Innen már csak egy ugrás, hogy ezt kihasználva időnként gyermekünk tartózkodási helyéről is […]
2015-08-04
login-with-facebook

Bejelentkezés Facebook-kal…

Manapság már szinte bárhová regisztrálhatunk a Facebook, Google vagy jellemzően Twitter fiókunkkal. De miért is jó ez nekünk, ha egyáltalán jó? Mindenkivel megesett már, hogy letöltött […]
2015-07-28
hackerek_tamadtak_hackerekre_itt_az_apt_haboru_552f922eb3815

Facebook bejelentkezés – biztonsági beállítások

Nemrég megjelent egy tanulmány, amely szerint minden harmadik internetező találkozott már hamis profillal, az áldozatok száma pedig rohamosan növekszik.   De mit tehetünk ez ellen? A […]

Digitális szótár szülőknek

A fiatalok sajátságos szóhasználatát főként a chatelés miatti rövidítések alakítják.

Elkészítettünk egy szótárt, amelyben összegyűjtöttük a leggyakoribb kifejezéseket. Töltse le és tanulmányozza velünk!

Letöltöm